top of page

Arvostelut näytelmistä

☆ ☆ ☆ HOTELLI ja KÄSI POIS SIELTÄ – Siiri Angerkosken muistelmat. Kesä 2024

Arvostelut näytelmistä

La Morale Absurde ja Pertskeles!, kesä 2023

Arvostelut näytelmistä

Gebhard ja Vastatuulessa, kesä 2022

Arvostelut näytelmistä

Agatha Christie syytettynä murhasta ja Seireenit sukkahousuissa, kesä 2021

Arvostelut näytelmistä

Poissaoloja ja IHAN KIVA VIHA kesä 2020

"Ihan kivat 😉 esitykset, joiden jälkeen ei tuntunut vihaiselta eikä poissaolevalta. Kiitos rakkaat PiaUllaMiraJanneMarkoJuhaIlkka ja muu työryhmä ❤️ Päästiin vihdoinkin kokemaan live-teatteria koronan jälkeen!"

"On asioita, joita mä en ymmärrä. Ja yksi on tämän teatterin illuusio. Miten Janne muuttuu vanhaksi mieheksi, miten Ulla oikeasti on 17- vuotias, miten Mira on aina se, mitä tarvitaan ja miten Marko käsikirjoittajana ei petä koskaan. Pian veto oli allekirjoittaneelle hmmm kovin ajankohtainen. Hyvin monta tuttua lausetta. Erityisesti se, missä rakkaus ja halu tappaa olivat lähellä toisiaan. 😂"

"Mainiota kesäteatteria, upeassa ympäristössä.
Te teitte sen.
Kiitos MarkoUlla ja Juha ja muut
"Ihan mahdottoman hyvä"

"Esitykset olivat kyllä enemmän kuin ihan kivoja. Kiitos - oli mukava ilta."

"Kävin silmäilemässä ja kuulostelemassa Valkeakoskella kesäteatteria.
On tietysti halpamaista kehua jotain sellaista mihin ei kaikki pääse.
Mutta hei, olihan se.
TODELLA hyvä.

Yleensä se menee aikalai munilleen, jos yksi luulee pystyvänsä tekemään liki kaiken. Niin oikeessa elämässä kuin teatterissakin. Ennemmin tai myöhemmin. Mut ei näköjään aina. Jos osaa vuoropuhelun.

Pesistermein. Olihan se.
Aikamoista hutunkeittoa.
Marko Itkonen oli onnistunut kirjoittamaan oivan kässärin ( itseasiassa kaks) ja ohjaamaankin ne. Hän myös näytteli.
Mutta taitavasti. Teki nuo kaikki.

Vastapelurin liikkeisiin pitää osata reagoida ja pysytellä välillä taustalla. Istua vaikka laatikon päällä. Mutta viuhka kädessä.
Olla viisas lukkari.
Näpy tuonne. Koppi takaisin. Uusi heitto. Kärpänen. Takalaiton.
Siinä voi väärällä syötöllä menettää housunsa. Ja pyyhkeensä.

Kentällä hääri kopparina Mira Flinkman ja muut sieppareina.
He tiesivät paikkansa.
Härnäsivät sopivasti katsojaa.
Lopputulos oli aika paljon juoksuja, syöksymisiä ja loppuun kunnari.

Et jos toi jonkun mielestä on "ihan hyvä".
Niin, punainen kortti.

Ai juu. Mä oon tän nähny. Moni muukin on. Kaikki ei pääse. Aikalai loppuunmyyty. Harmi.

Mulla on lippu torstain 23.7. näytökseen.
Mää voin pienen harkinnan jälkeen myyrä sen, jos sääkin haluat osaksi huumoria, joka antaa ajattelemisen aihetta. Ihan meille jokaiselle.
Laita viestiä.

Edit. Lippu meni. 😉
Ja unohdin mainita teatteriseurani. Kiitos Kaarina Perola , kanssasi on aina yhtä hauskaa. Ja joka kerran opin vähän.
Tästä elämästä. "

"Kesäteatteri näinä aikoina on enemmän kuin harvinaisuus. Kuitenkin Valkeakoskella Kauppilanmäen teatteri illat esittää kaksi erilaista näytelmää yhdessä esityksessä. Ensi-illan nähneenä en avaa näytelmiä, jotta katsojalle jää tilaa omalle kokemukselle. Kuitenkin muutama sana näytelmistä.

"Poissaoloja" on näytelmä tämän hetken ajasta, live musiikilla(Juha Koskinen) maustettuna.
Monologi, jonka monitaitoisesti Pia Vaittinen avaa katsojalle, on kuin mistä tahansa kaupungin lähiöstä. Jos lähipiirissä on digitaalisesta kanssakäymisestä kiinnostuneita, niin tässä on näytelmä mikä pitää nähdä ja kokea.

Toinen näytelmä on "ihan kiva viha" eli kohtauksia rivien välistä. Ohjaus "ihan kiva", näyttelijöiden suoritukset "ihan kivat" kuten ohjaaja sanoi. 🤣
Kesäteatterin pitää olla viihdyttävä ja nauruhermoja kutkuttava. Sitä on tämä näytelmä. Kaikki näyttelijät saavat suuren hatunnoston. (Mira Flinkman, Janne Kulosaari, Ulla Huoviala-Kääpä ja Marko Itkonen.)
Erityisesti käsikirjoitus ja ohjaus saa erityiskiitoksen kummastakin näytelmästä.

Valitettavasti kesän kaikki näytökset ovat loppuunmyyty, mutta jos Kauppilanmäen pikkulintuihin on uskominen, niin saattaa olla että lippuja tulisi vielä muutamia myyntiin.
Olehan nopea ja napaa itsellesi monipuolinen ja viihdyttävä teatterikokemus.
Teatteriterapiaa sain jälleen kokea. (suuri kiitos Kirsti)
Vielä kerran, Suuri kiitos koko työryhmälle."

"Marko Itkonen, kiitos hauskasta illasta! Näytelmien tekstit ja improilut kutkuttelivat nauruhermoja! Ja koko porukalle suurkiitokset myös, ootte te kahjoja! ❤️ Nyt mua jänskättää enää, että jos sää tänä kesänä olit alasti, niin mitä tapahtuu ensi vuonna... 😳😁"

"Taas olivat ammattilaiset asialla molemmissa näytelmissä.
Kiitokset koko tiimille!Olipahan taas tosi kivaa katseltavaa."

"3PÄIDEN KULTTUURIKESÄKIERROS, vol 3
Kierroksen kirkkaana kruununa kesäteatteria parhaimmillaan Kauppilanmäellä; kaksi erinomaisen erilaista, mutta aiheiltaan ikuisesti ajankohtaista elämäintarinaa. Mitenkähän se toimiva, kestävä, avoin, vilpitön jne. kontakti inehmoiden välille oikein rakentuisi? IHAN KIVA olisi joskus saada selville...
Mira, Ulla, Marko, Janne & Pia antoivat siitä villejä vinkkejä (ja muutenkin kaikkensa - paitsi periksi); nyt on sitten naama naurusta nahistunut ja poskia pakottaa penteleesti - IHAN KIVA, KIITOS! 💓"

"Itseoppineet hovikriitikot Ulaska ja Turunen olivat onnellisessa asemassa ja onnistuivat ostamaan liput loppuunmyytyihin Teatteri-iltoihin Valkeakosken Kauppilanmäelle. Teatteri-illoissa on tapana nauttia yhden teatterikappaleen sijasta kahdesta ja onhan tässä myös ilolla mainittava väliajan lipun hintaan kuulunut väliaikatarjoilu, jossa omenapiirakalla oli Jumalaisen näytelmän osa.

Myös täällä oli pakko nauraa monta kertaa useammin kuin itkeä, tosin itkua ei surun vuoksi tarvinnut vuodattaa ollenkaan. Teepannu-efekti, huonosti pidätetyn kriitikoiden naurujen kohdalla, koki jälleen uuden tulemisen.

Jälleen pääsemme itsehankittuihin töihin syväluotaavalla teatteriarvostelulla:

Poissaoloja-monologi oli kuin suoraan 40+ naimattoman yhäidin elämästä, tai siis mistäs me se tiedettäisiin, vai mitä kriitikko Ulaska? Teini-ikäisen lapsen kanssa rakkaus ja tappamisen halu kulkee usein yhtä lähekkäin sekä lavalla että lavan ulkopuolella tai näin olemme antaneet meille kertoa... Teiniin yhteyden saaminen on haastavaa ja useat vanhemmat voivat varmasti samaistua työpaikoilla TET-päivää viettäviin modeemeihin ja peliohjaimiin. Teiniin yhteyttä voi koettaa saada myös perheen WhatsApp-ryhmällä, mutta viestin perille meno saattaa tapahtua 4.30AM (vai mitä kriitikko Turunen?) jos silloinkaan. Joten ei ihme että Yh-äiti-ihmisellä on kasvava läheisyyden kaipuu. Kyllä tinderit ja happypancaket ovat löytäneet kännyköihin kuvineen, kolikoineen ja viestiäänineen, aivan syystäkin. Kysymys kuitenkin heräsi miten käsikirjoittaja-ohjaaja Itkonen tämän oli osannut näinkin hyvin kirjoittaa naimattoman 40+ äiti-ihmisen arkielämästä? Tosin näyttelijä Vaittisen taidot esittää asia oli loistava.

https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ

Ihan kiva viha oli ihan kiva.
Käsikirjoittaja-ohjaaja-dramaturgi-näyttelijä-standupkoomikko-lipuntarkastaja-järjestysmies-paikannäyttäjä Itkonen alusti näytelmän vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Me kriitikot olemme joskus pohtineet näytelmien käsikirjoitusten syvintä olemusta tai puuttumista, mutta tällä kertaa olemme vakuuttuneita että käsikirjoitus oli olemassa, tai oikeastaan minimissään 8. Suosikin Eki-sedälle Honey&Bees-palstalle esitettyynkin kysymykseen saatiin vastaus ja se on kyllä. Rakkaat lapset suojautukaa tai peskää ainakin lakanat!

Pappi ei saanut kahvia juodakseen, mutta oli kaksimielisesti hyvin yksimielinen. Oikeastaan mitään yksityiskohtia ei oltu lopussa säästelty ja juuri mikään ei jäänyt salaisuudeksi.

Kriitikot ovat myös hyvin kiitollisia Teatteri-illoille sivistyssanavaraston kasvattamisesta ja odottavat innolla seuraavaa immersiivistä teatterikokemusta. Toisaalta kriitikot Ulaska ja Turunen huomasivat miten hyvin Käsikirjoittaja-ohjaaja-dramaturgi-näyttelijä-standupkoomikko-lipuntarkastaja-järjestysmies-paikannäyttäjä Itkonen oli saanut nivottua suomalaisen seksiperinteen ja 1600-luvun ruumissaarnat yhteen.
Pienenä yksityiskohtana voidaan tosiaan mainita käsikirjoituksen yhtenä lähteenä on ollut 80-luvun puolivälin varastetuin kirja "Pilvihin on piian nännit".

Varsinainen polku, jossa myös opasteet Kauppilanmäelle löytyy, on kapea ja jyrkkä, voi olla että polulla suoritetaan jo yleisön luonnollista karsintaa. Toisaalta näppärät kriitikot löysivät perille myös takakautta (sillä emme huomanneet opasteita varsinaisella polulla), vaikkakin Google mapsin opastus lopetti ohjaamisen ennen kuin pääsimme takapihalle. Tällä kertaa kriitikot olivat hyvin tyytyväisiä wc-tiloihin, jossa sai myös ottaa wc-paperia tarpeen mukaan. Opastus helpottavaan olotilaan oli myös kunnossa.

Loppukaneettina toteamme teatterikokemus oli ihan kiva. Tai no olihan se enemmän! Lavallinen taitavia improilijoita piti katsomon valppaana ja hereillä, yhteispuhelu yleisön kanssa oli luontevaa ja kaverin suolaaminen oli myös sallittua, jopa suotavaa."

Arvostelut näytelmistä

Sata syytä istua puussa ja Isäs oli kesältä 2019

bottom of page