top of page

KIVI

Kantaesityksensä kesällä 2018 saanut lämminhenkinen komedia unelmien täyttymisestä. Näytelmä sai suuren suosion ja kaikki esitykset myytiin loppuun.

 

KIVI tarjoaa merkittävän komediallisen epookin, missä sulassa sovussa kohtaavat oikeat historialliset tapahtumat ja henkilöt, sekä Aleksis Kiven romaanien keksityt hahmot. Ammattikirjailijan urasta haaveileva Aleksis viihdyttää yleisöä tarinoilla, joita hän keksii ystäviensä kanssa. Myöhemmin hän kirjoittaa kohtaamansa ihmiset ja sattumukset kirjoihin, joista ne ovat luettavissa.

 

Kesto n. 60 min.

Käsikirjoitus ja ohjaus:

Marko Itkonen

Puvustus:

Sanni Tamminen

Rooleissa:

Janne Kulosaari

Lauri Heinonen

Ulla Huoviala-Kääpä

Mira Flinkman

​Annamme mielellämme lisätietoja, kysy lisää: info@teatteriillat.com

Matkakuluista Valkeakosken ulkopuolelle sovitaan erikseen.

"Siinähän jää Venäjän keisari kakkoseksi, kun Suomalaisen  kirjallisuuden seura pistää tuulemaan!"

-KIVI

KIVI

Kirjamessujen kutsumana näytelmä KIVI rantautuu Turkuun lauantaina 5.10 klo 17.10. 

Näytelmä on ei-kaupallinen tuotanto, jonka ohjelmajohtaja Jenni Haukio on pyytänyt Kirjamessujen vieraaksi teemansa ja merkityksensä vuoksi. Näytelmä esitetään parhaaseen katseluaikaan Messukeskuksen suuressa auditoriossa. 

 

KIVI on historiallinen kuvaus Aleksis Kiven elämänvaiheista, suomen kirjakielen syntymisestä ja pakonomaisesta tarpeesta kirjoittaa. Aleksis Kivi halusi kirjoittaa työkseen, vaikka ruotsia hän ei hallinnut, suomen kirjakieli oli kehittymätöntä, julkaiseminen oli sensuuriasetuksella kielletty, rahaa ei ollut ja kirjoittamalla sitä oli vaikea hankkia. Lämminhenkisessä komediassa Aleksis Kivi tapaa todellisten henkilöiden lisäksi näytelmiensä roolihahmoja.

 

Näytelmä kantaesitettiin kesällä 2018. Näytelmä on puheteatteria ja sopii sisältönsä puolesta kaiken ikäisille.

Liput ja lisätiedot:

https://www.kirjamessut.fi/

bottom of page